Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hártyáitól megtisztított májat, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A felkockázott vöröshagymát a felforrósított zsírba tesszük, majd megdinszteljük. Ha kész, hozzáadjuk a borsot, a majorannát és a paprikakrémet, majd végül a májat. Kevés vizet adunk hozzá, majd addig főzzük, míg a sertésmáj puha nem lesz. Amikor megpuhult a máj, akkor sózuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Rizzsel vagy főtt burgonyával tálalom. Jó étvágyat!
|
|
|
|
1 komment
|
0 ember kedveli
|
elenacska
2014.03.22 18:44
|
|
|
|
egybajai |
2015.03.19. 16:25 (#1) |
|
|
Vizet??? A pirított májhoz?! A nevében benne van: pirított! Ezt a sertészsíron üvegesre piritott hagymához adva piríteni, vagyis dinsztelni kell! Ezért mondja a másik neve: resztelt májnak. Amikor már vajpuhára dinsztelődöttt a máj, esetleg akkor adhatunk hozzá, ha éppen van a konyhánkban kész húsleves, egy másfél- kétdeci húsleveset, ha nincs, egy kis (unyanannyi, mint a húsleves esetében) langyos vizet, amivel gyorsan összeforraljuk és mmáris levesszük a tűzről, nehogy vissza keményedjen a májunk! Köretnek sima sósvízben főtt burgonya, esetleg összetörve, de nagyon illik hozzá a reszteltburgonya is. |
| |
|
|
|
hártyáitól megtisztított, felkockázott vöröshagymát, felforrósított zsírba, sertésmáj puha, felforrósított, megdinszteljük, megtisztított, paprikakrémet, vöröshagymát, felkockázott, burgonyával, vöröshagyma, paprikakrém, hozzáadjuk, hártyáitól, majorannát, megpuhult, majoranna, sertésmáj, sertésmáj, sertésmáj, Pirított, csíkokra, étvágyat, tesszük, Rizzsel, tálalom, vastag, ujjnyi, Amikor, sertésmáj, vöröshagyma, zsír, kevés, bors, majoranna, kanál paprikakrém,
|
|
|
|
|